Expert elektrische steps & scooters

Review Mobile Future S9 versus X10

Wat een prachtige namiddag voor een testrit van onze nieuwste Model , genaamd onze Mobile Future S9. Op een dag waar de temperaturen de 20°C naderden moesten we wel een interessante testrit maken. Welk model is beter dan onze laatste Mobile Future S9, een model dat gepercipieerd kan worden tussen een sportmodel alsook allrounder.

Om de concurrentie bij te staan vonden we weinig alternatieven op de markt en werd onze keuze al snel gelegd op de Mobile Future X10 die mijn inziens de betere koop is van de markt omwille van al zijn opties en comfort op alle type wegen.

mobile future s9 review
E-step X10 review - Wilrijk 18 september 2021
Testrit Mobile Future S9 versus X10 deel 1
Testrit X10 vs S9 Deel 2
Testrit Mobile Future S9 versus X10 deel 2

Review S9 versus X10 de resultaten

De Mobile Future S9 onderscheidt zich door een steviger frame met een vast stuuras uit 1 geheel. De bredere en imposantere banden , de langere en bredere voetplaat bewijst dat je terecht in een hogere prijsklasse bevindt. De Mobile Future S9 kan je op de kop tikken voor een kleine 1.100€ terwijl de X10 van jou is voor 850€. Een beduidend verschil dat zich zal moeten bewijzen tijdens de testrit van meer dan 3,5u waar er een goede 37km werd afgereden met ontelbare stops.

Voor deze testrit zijn we de omgeving van de parel der kempen gaan bewonderen. Zo vertrok de testrit van het Gemeentelijk park van brasschaat waar oa de 10-voudige hockey kampioen van België Dragons is gevestigd.

Vanaf deze locatie vingen we onze tweede testrit van 2022 aan. Dit deed ik met mijn compagnon Oliver die ik het al vroeg opmerkte allesbehalve een geboren stepper was. Dat merkte zich op met de eerste rembeurt waar de rechter stond voor de voorrem en de linker voor de achterrem. En net zoals bij een Quad is het verstandig nooit je voertuig te verlaten als deze nog in beweging was. Na deze eerste bevinding verliep de tocht vlot, met een zeer groot aantal stops daar ik van plan was alle kiekjes van deze fantastische natuur en omgeving uit te kammen. Hier had ik reeds enkele maanden naar uitgekeken.

Met een normaal tempo passeerden we via ditmaal de weinig bevolkte boswegen richting de Melkerij aan het peerdsbos. De Melkerij is een mooie hoeve die in de loop der eeuwen is geëvolueerd naar boerderij en zelf café waar je in de nabijheid van de speeltuin kan genieten van een drankje alsook heerlijke pannenkoeken. Van hieruit stepten we verder door naar Schoten en zijn park waar u een beeld kan opvangen van het kasteel van Schoten dat ondertussen door de gemeente word gebruikt als cultureel centrum. Ondanks het feit dat dit een ideale luierplek was voor met dit weer vervolledigden we al snel onze reis richting Wijnegem en het Albertkanaal waar we éénzelfde emotie ervaarden.

Op dit ogenblik merkten we op dat onze beide batterij indicatoren reeds halfweg waren terwijl we ongeveer 12km hadden afgelegd met een omvangrijk aantal stops En die eerste kilometers verliepen vlot. Niet verrassend was de S9 krachtiger met zijn 200W aan extra vermogen in het optrekken alsook in zijn maximale snelheid. Nu mijn compagnon woog 105kg, terwijl ik met mijn 85kg de hele rit de Mobile Future X10 voor mijn rekening nam. De gezapige rijstijl zorgde ervoor dat ik mijn compagnon steeds kon bijhouden.

Een beetje verder passeerden we het kasteel Pulhof of de waterburcht in Wijnegem. Een prachtig 27ha domein waar menig persoon passeert in de richting van de parel der kempen.

De Old birdy en de Vogelenzang waren de eerstvolgende stops op het programma bij het betreden van mijn favoriete gemeente Schilde.

In deze gemeente stopten we nog aan het kasteel van ’s-Gravenwezel met al zijn kasseien en bospadjes, golfoord Rinkven om dan uiteindelijk iets te gaan nuttigen op het charmante Royal Antwerp Hockey Club.

Tot dusver hadden beide steps het uitstekend gedaan en was er reeds een goede 21,72km afgelegd met geen speciale vermeldingen te delen.

De kracht van beide steps bleef optimaal. Voor de S9 is dit niets bijzonder daar deze vrij nieuw was. Voor de elektrische step X10 van mobile Future was dit een zoveelste bevestiging dat het een uitstekende aankoop is. Het verschil tussen beiden ligt voornamelijk in de opties.

Bij een Mobile Future X10 kan je genieten van richtingaanwijzers, alsook een verstelbaar stuur en plooibare handvaten wat het ergonomisch aspect van deze step goed bevoordeelt, zonder enige invloed te hebben op het plezier aan het stuur. Zoals eerder beschreven in een vorige review kan je met de elektrische step X10 van mobile Future alle wegen perfect aan. Het is een ideale allrounder die je vrij gemakkelijk kan meenemen als je rekening houdt met 19 kg aan massa in je koffer.

De Mobile Future S9 onderscheidt zich in een stevig betrouwbaar en overtuigend chassis die gedurende de hele rit niet plooit, noch enig geluid of verslapping aantoont. De moderne uitlijning maken deze verschijning meer future proof als de eenvoudigere klassieke functionele looks van de X10. Zijn topsnelheid ligt bij de 40km/u terwijl dit bij de X10 35km/u bedraagt.

Nu zoals steeds aangegeven is de wettelijke snelheid 25km/u en worden de steps aan die snelheid geleverd. Mijn ervaring toont dat je vanaf 29-30km/u met een standaard step met 1 rem reeds de gevaarlijke tocht opgaat. Met deze 2 steps leg ik de limiet door toedoen van hun dubbel zeer performante remsysteem aan 35km/u op privé domein

Met nog een kleine 10 km te gaan op de teller vangen we deze laatste rit aan met nog slechts 1 streep aan de batterij. Dit hield ons niet tegen om naar goeddunken halten te houden met het oog op een feeëriek beeld.

Ik was reeds talloze keren in het gemeentepark van Brasschaat langs geweest maar had nog nooit opgemerkt hoe groot, hoe mooi en hoeveel sportverenigingen hier in gevestigd zijn. Het kasteel van Brasschaat mocht bijv. niet op de souvenirs ontbreken en is vanzelfsprekend een ideale locatie voor een toekomstig toeristische uitstap.

Na 38km te hebben gereden, mijn compagnon te hebben uitgewuifd en 4u verder op mijn uurwerk heb ik voor de zekerheid de Mobile Future X10 aan de kant gezet alsook de GPS gedeactiveerd.

Dit heeft me niet tegengehouden om nog wat alleen wat verder te rijden met de Mobile Future S9. Na een 10min non stop rijden aan behoorlijke snelheid en de kaap van een goede 40km gepasseerd te hebben was het welletjes geweest en tijd om terug huiswaarts te keren.

Kortom De mobile Future S9 is absoluut een meester in zijn prijsklasse. Als je die dan moet gaan vergelijken met andere beruchte modellen uit zijn prijsklasse dan kan je de Dualtron Mini hiernaast plaatsen. Mijn ervaring zegt me dat Mobile Future S9 de kleinste telg uit de familie van Minimotors perfect aankan op alle fronten.

Meer nog op basis van gevoel mag je me omwille van zijn functionaliteit de Mobile Future S9 geven.

Met zijn 2 krachtige schijfremmen, zijn imposant statuur, zijn topsnelheid kan je alles en iedereen aan.

Hou het veilig

Het Mobile Future team

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie

horwin actie 2024

Lente promo

Voorjaarsactie op elektrische scooters van Horwin en Goccia met kortingen tot €425 !