Winkelwagen

Gratis levering vanaf 250 Euro

Elektrische step vraag en antwoord

In de rubriek hieronder proberen we op de meeste vragen over elektrische steps een antwoord te geven. Heeft u toch nog een meer specifieke vraag, aarzel niet om ons te contacteren.

Elektrische step Hoe

In de eerste plaatst gaan mensen eerst naar het design van een step kijken. Het uiterlijk en design moet in uw smaak passen. Dit is natuurlijk voor elke persoon verschillend.

Maar belangrijk is dat uw step voldoet waarvoor u hem gaat gebruiken. Het vermogen van de motor bepaald hoe ‘vinnig’ uw step zich gedraagt en welke helling hij aankan. Een gemiddelde step heeft een motor vermogen tussen de 250 en 350 Watt. Heb je graag een step die goed optrekt kies dan eerder voor een step met een 350 Watt motor. Indien er op uw traject steile bergen voorkomen dan is een 350 Watt motor zeker een must.

Rijdt u dikwijls op hobbelige of onverharde wegen kies dan bij voorkeur een step met 10 inch wielen. Een step met 10 inch wielen rijdt een stuk comfortabeler dan een model met 8,5 inch wielen. Onze voorkeur gaat ook naar wielen met luchtbanden, geen volle banden aangezien dit het rijcomfort aanzienlijk verminderd.

Plant u regelmatig lange ritten, of heeft u geen zin om dikwijls u step te moeten opladen, kies dan voor een batterij met hoge capaciteit. Wij raden een batterij aan van 10Ah.

Een elektrische step is een tweewieler met een chassis in aluminium. Naargelang het model zit er een motor op het voor- of achterwiel. Bij zeer krachtige steps zelfs op beide wielen. De elektrische motor zit in het wiel verwerkt en noemen we een brushless motor. Aangezien er geen koolborstels in deze motor zitten is de motor onderhoudsvrij, en heeft deze een zeer lange levensduur bij normaal gebruik. Bij het vertrekken dient men de step eerst op gang te duwen vooraleer de elektrische motor in werking treedt. De snelheid waarop de elektrische motor inschakelt kan meestal ingesteld worden. Je kan er ook voor kiezen dat de motor onmiddellijk start bij stilstand maar dit is minder veilig. Op het stuur bevindt zich een gashendel waarmee de motor bedient wordt en waarmee de snelheid traploos kan geregeld worden. U kiest dus zelf hoe snel u wil of kan rijden. De meeste steps zijn ook uitgerust met 3 ‘versnellingen’, Een lage versnelling tot 10km/h, een middelste versnelling tot 20km/h en de hoogste versnelling tot 25km/h of meer. Op de betere step is ook een ‘cruise control’ voorzien zodat u niet steeds op de gashendel hoeft te duwen. Wanneer u de gashendel loslaat treedt een elektrische rem in werking die de motor afremt. De opgewekte energie die tijdens het remmen vrijkomt wordt gebruikt om de batterij bij te laden. De elektrische rem is niet voldoende om snel te stoppen indien nodig. Daarom zijn de betere steps ook uitgerust met een schijfrem of trommelrem om veilig en snel te kunnen stoppen. Voorts zit er op het stuur een display die de actuele snelheid aangeeft. Een goede step is ook uitgerust met krachtige voor- en achterlichten en bij remmen zal het achterlicht knipperen voor extra veiligheid.

Elektrische step Wat

Elektrische step Waar

Elektrische step Welke

Gratis levering

Vanaf 250 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling

Click outside to hide the compare bar
Vergelijk