Expert elektrische steps & scooters

Elektrische step vraag en antwoord

In de rubriek hieronder proberen we op de meeste vragen over elektrische steps een antwoord te geven. Heeft u toch nog een meer specifieke vraag, aarzel niet om ons te contacteren.

Elektrische step Hoe

In de eerste plaatst gaan mensen eerst naar het design van een step kijken. Het uiterlijk en design moet in uw smaak passen. Dit is natuurlijk voor elke persoon verschillend.

Maar belangrijk is dat uw step voldoet waarvoor u hem gaat gebruiken. Het vermogen van de motor bepaald hoe ‘vinnig’ uw step zich gedraagt en welke helling hij aankan. Een gemiddelde step heeft een motor vermogen tussen de 250 en 350 Watt. Heb je graag een step die goed optrekt kies dan eerder voor een step met een 350 Watt motor. Indien er op uw traject steile bergen voorkomen dan is een 350 Watt motor zeker een must.

Rijdt u dikwijls op hobbelige of onverharde wegen kies dan bij voorkeur een step met 10 inch wielen. Een step met 10 inch wielen rijdt een stuk comfortabeler dan een model met 8,5 inch wielen. Onze voorkeur gaat ook naar wielen met luchtbanden, geen volle banden aangezien dit het rijcomfort aanzienlijk verminderd.

Plant u regelmatig lange ritten, of heeft u geen zin om dikwijls u step te moeten opladen, kies dan voor een batterij met hoge capaciteit. Wij raden een batterij aan van 10Ah.

Een elektrische step is een tweewieler met een chassis in aluminium. Naargelang het model zit er een motor op het voor- of achterwiel. Bij zeer krachtige steps zelfs op beide wielen. De elektrische motor zit in het wiel verwerkt en noemen we een brushless motor. Aangezien er geen koolborstels in deze motor zitten is de motor onderhoudsvrij, en heeft deze een zeer lange levensduur bij normaal gebruik. Bij het vertrekken dient men de step eerst op gang te duwen vooraleer de elektrische motor in werking treedt. De snelheid waarop de elektrische motor inschakelt kan meestal ingesteld worden. Je kan er ook voor kiezen dat de motor onmiddellijk start bij stilstand maar dit is minder veilig. Op het stuur bevindt zich een gashendel waarmee de motor bedient wordt en waarmee de snelheid traploos kan geregeld worden. U kiest dus zelf hoe snel u wil of kan rijden. De meeste steps zijn ook uitgerust met 3 ‘versnellingen’, Een lage versnelling tot 10km/h, een middelste versnelling tot 20km/h en de hoogste versnelling tot 25km/h of meer. Op de betere step is ook een ‘cruise control’ voorzien zodat u niet steeds op de gashendel hoeft te duwen. Wanneer u de gashendel loslaat treedt een elektrische rem in werking die de motor afremt. De opgewekte energie die tijdens het remmen vrijkomt wordt gebruikt om de batterij bij te laden. De elektrische rem is niet voldoende om snel te stoppen indien nodig. Daarom zijn de betere steps ook uitgerust met een schijfrem of trommelrem om veilig en snel te kunnen stoppen. Voorts zit er op het stuur een display die de actuele snelheid aangeeft. Een goede step is ook uitgerust met krachtige voor- en achterlichten en bij remmen zal het achterlicht knipperen voor extra veiligheid.

Zoals bij elk voertuig, hou u aan de lokale verkeersreglementen. Draag bij voorkeur een helm voor uw veiligheid.

Bij het vertrekken met een elektrische step moet je je eerst ‘afduwen’ zoals bij een klassieke step zonder motor. De elektrische motor wordt pas actief vanaf een snelheid van 5 km/h.

De meeste steps zijn uitgerust met 2 of 3 versnellingen.

  • De ‘eco modus’ is de laagste stand (+/- 10 km/h) met laag verbruik. Ideaal om te steppen in drukke straten.
  • De ‘drive modus’ is de standaard rijmodus (+/- 20km/h). Wij raden deze modus aanvoor beginnende steppers.
  • De ‘sport modus’ is de modus met maximale acceleratie en snelheid. Gebruik deze enkel voor lange afstanden en op goede wegen.

Op alle elektrische steps is een snelheidsbegrenzer actief zodat de maximum snelheid van 25 km/h niet overschreden wordt.

Een elektrische step is voorzien van een vouwmechanisme waardoor deze in enkele seconden kan dichtgeplooit worden. Meestal moet er eerst een beveiliging ingedrukt of verwijdert worden alvorens het plooimechanisme kan geopend worden.

Een elektrische step wordt steeds geleverd inclusief een oplader. De oplader wordt verbonden met de step via de oplaadconnector, meestal onderaan de step.

De lader is voorzien van een rode en groene led. Als de rode led oplicht dan is de step aan het opladen. Als de groene led oplicht dan is de step volledig opgeladen.

De veiligste manier om te voorkomen dat uw step gestolen wordt is gebruik maken van een beugelslot of kabelslot.

Maak uw step steeds vast aan bv een fietsenrek of paal.

Gebruik bij voorkeur een degelijk slot om uw step vast te maken aan een fietsenrek of paal.

Indien de step gebruikt wordt op privé terrein dan mag de begrenzing uitgeschakeld worden.

Afhankelijk van het type step kan dit softwarematig of via een aanpassing aan de bedrading.

Elektrische step Wat

Reken voor een degelijke step voor dagelijks gebruik op een prijs tussen de 400 en 600 Euro. 

Een elektrische step gebruikt hetzelfde principe als een standaard step maar is voorzien van een elektrische motor en een batterij.

De beste elektrische step is voor iedereen verschillend. Alles hangt af van uw noden en wensen. De meest populaire step is de Mobile Future Xmax. Deze step voldoet aan de meeste wensen van de grootste groep mensen.

Een goede elektrische step is uitgerust met 10 inch wielen en een batterij van 10Ah of meer.

Dankzij de 10 inch wielen en luchtbanden heeft u voldoende rijcomfort op de Belgische wegen. Met een 10Ah batterij kan u ritte tot 30 km probleemloos afleggen.

Elektrische step Waar

Ook dit is afhankelijk uw wensen en noden. Welke afstand wenst u zeker te kunnen overbruggen, wat is uw gewicht, rijdt u graag comfortabel enz.

Bij Mobile Future koopt u met een gerust hart uw elektrische step. U kan eerst een testrit doen zodat u zeker bent dat u het juiste model kiest.

Na de aankoop kan u ook bij ons terecht voor onderhoud en herstellingen.

Koop geen elektrische step met wielen kleiner dan 8,5 inch. Onze Belgische wegen zijn allesbehalve perfect.

Een goedkope step is uitgerust met een goedkope batterij en een beperkt bereik.

Koop uw step waar u ook verzekerd bent van service en onderhoud.

Een elektrische step mag op de openbare weg rijden zolang deze afgesteld is op een maximum snelheid van 25 km/h.

Op de meeste steps kan je een zadel monteren. Op de openbare weg is het echter niet toegelaten om hiermee te rijden.

Elektrische step Welke

Dit is afhankelijk van uw wensen en noden. Contacteer ons voor advies.

Alle elektrische steps zijn legaal in Belgie zolang de maximum snelheid afgesteld is op 25 km/h. Een step met een zadel is niet toegelaten opde openbare weg.

In Belgie mogen alle steps op de openbare weg rijden indien de maximum snelheid afgesteld is op 25 km/h.

Voor jonge kinderen hebben we een speciaal gamma met beperkte snelheid. Raadpleeg ons menu voor de Ninebot Zing reeks.

De elektrische steps van de Ninebot Zing reeks zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Mobile Future biedt verschillende topmerken aan waaronder Xiaomi, Ninebot, Speedway, Kaboo en Dualtron.

Bovendien bieden we een eigen huismerk aan dat zorgvuldig getest en geselecteerd werd.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie