Winkelwagen

Mobile Future Basic review

Review van onze elektrische step Mobile Future Basic. Een prima instapmodel om kennis te maken met de wereld van elektrische steps.

Hier gaan we voor een nieuwe test van onze e-step Basic op een zonnige dag aan de Belgische kust te Knokke, Duinbergen en Heist.

Aangezien het officiële bereik van de Basic 20 km is, merk ik dat dit de eerste keer is dat een elektrische step dit officieel gecommuniceerde bereik overtreft.

elektrische step mobile future-basic-testrit
E-step Basic review - Knokke 13 juni 2021

Bereik

De productie communiceert altijd het bereik op basis van een gewicht van 65 kg in de economische modus (15 km/u). Dus deze resultaten waren verrassend positief. Ik ken geen enkele step die meer afstand doet dan de gecommuniceerde, behalve vanaf nu de Mobile Future Basic. Met deze step hebben we 21 km afgelegd.

21,08 km

Afstand

1:30:21

Tijd

14 Km/u

Gemiddelde snelheid

Mobile Future Basic review - De resultaten

Met de tweede test konden we bewijzen dat je de hele dijk op en terug kunt rijden en dit van het einde van Heist tot het einde van Knokke. Vertaald betekent dit vanaf het einde van de dijk (of de eerste terminal van Zeebrugge) tot het konijn (of het begin van het Zwin) en dit heen en terug.

Tijdens deze tweede test stond er iets minder wind dan de vorige dag. De afstand was ook korter en het vertrouwen om het doel te bereiken was bijna 100% veilig gedurende de hele reis. Deze tweede proefrit was op een zonnige zondag met meer dan 20 graden in juni. Dus het aantal mensen op 3 of 4 keyspots was veel groter waardoor ik af en toe wat langzamer moest rijden of in ieder geval vaker moest remmen voor de (niet) oplettende overstekende voetganger.

Aan het einde van deze tocht, gestart vanaf het Rubensplein, was er nog voldoende batterij capaciteit over voor nog eens 2 tot 4 km actieradius. Van de Rabbit terug nam ik wat meer tijd om foto’s te maken.

Rijcomfort

Verrassend zijn niet alleen de statistische resultaten. Rijden met deze Mobile Future Basic is ook erg comfortabel. Dit in tegenstelling tot de gebruikte banden. Die waren honingraad banden, wat betekent dat ze in vol rubber zijn en niet lek kunnen rijden. Het comfort zou dus naar beneden moeten gaan, maar werd gecompenseerd door de vering op de achterband.

In feite was ik tijdens beide ritten een grote fan van deze step. Vanaf het moment dat u de Mobile Future Basic op normale kwaliteitswegen heeft gebruikt, ondervindt u hier geen hinder van. En ik heb op geen enkel moment een onaangenaam moment meegemaakt tijdens het rijden met de Basic step. De remkracht gaf me zelfs het vertrouwen dat ik op tijd kon stoppen als dat nodig was.

Gewicht

Het lichte gewicht (12kg), de looks gecombineerd met de absoluut interessante prijs van 375€ maken deze step een perfecte optie voor je tweede verblijf aan de Belgische kust. Voor thuisgebruik kan de Mobile Future Basic ook veel steppers behagen en moet u er rekening mee houden wanneer u er een wilt kopen. De maximale belasting van deze step is 100 kg.

Conclusie Mobile Future Basic

De Mobile Future Basic is een prima e-step voor wie korte afstanden wil afleggen. Ook voor wie kennis wil maken met de wereld van elektrische steps is de Mobile Future basic een prima keuze.

Het bereik varieert tussen de 14 en 20 km naargelang uw gewicht en rijstijl.

Dankzij het lage gewicht is de Mobile Future basic makkelijk draagbaar en zeer geschikt voor korte ritten.

Voordeel van de volle banden is dat je niet lek kan rijden. Het iets mindere rijcomfort wordt gedeeltelijk opgevangen door de achtervering.

Gratis levering

Vanaf 450 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling