Winkelwagen

E-step batterij

Één van de belangrijkste onderdelen in uw elektrische step is de batterij. Dit is namelijk de ‘krachtbron’ van uw step. Indien de batterij niet in goede conditie is dan heeft dat uiteraard weerslag op het rijgedrag.

De levensduur van merk batterijen ligt een stuk hoger dan de goedkopere Chinese versies. Een goedkope step is uitgerust met een goedkope batterij. Hou hier rekening mee als u een step besteld via kanalen zoals Alibaba.

In het algemeen kunnen Chinese batterijen tot 300 keer opgeladen/ontladen worden. Hierna gaan de prestaties vrij snel naar beneden.

Niet enkel de kwaliteit van de gebruikte Li-ion cellen is belangrijk. Ook de opbouw van de interne structuur van de batterij bepaalt de levensduur. De antivibratie prestaties van merkbatterijen zijn ook hier een stuk beter.
Hiermee bedoelen we : tijdens het rijden met een elektrische step kunnen veel vibraties optreden, vooral op slechte wegen. Bij goedkopere batterijen is de kans groter op slechte contacten na verloop van tijd.

Als uw step is uitgerust met een Chinese batterij, dan zal het vermogen na 300 keer opladen/ontladen langzaam afnemen. Gemiddeld 20% capaciteitsverlies per jaar.

Het bereik van een batterij in goede conditie ligt tussen de 2x en 3x de capaciteit in Ah. Voorbeeld : met een batterij van 7,5 Ah ligt het bereik tussen 15 en 22 km. Uiteraard afhankelijk van het gewicht van de bestuurder en de rijmodus.

CONCLUSIE:

Indien de elektrische step intensief en dagelijks gebruikt wordt dan is de batterij na 2 tot 3 jaar toe aan vervanging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Vanaf 250 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling