Mobile Future X8 review

Een mooie dag voor een nieuwe review van de Mobile Future X8. Het was zonnig, met 10 graden niet te warm en niet te fris.

De X8 had een volledig opgeladen batterij en de luchtbanden op de correcte spanning. En een correcte bandenspanning is zeer belangrijk. En deze moeten we toch tijdens de verschillende testritten trachten identiek te houden om een objectief beeld mogelijk te maken.

Vanzelfsprekend zijn er nog elementen die een invloed hebben op deze testrit :

  • het gewicht van de bestuurder, in dit geval 83 kg
  • het aantal stops die je maakt, steeds terug optrekken kost meer energie dan een constante snelheid aan te houden.
  • het gebruik van de verlichting
  • hoe sneller je gaat hoe hoger het verbruik
elektrische step x8 review
E-step X8 review - Wilrijk 25 april 2021

25,8 km

Afstand

1:46:27

Tijd

14,5 Km/u

Gemiddelde snelheid

Mobile Future X8 testrit - De resultaten

Hier zijn ze dan de resultaten. Fabrieksgewijs communiceert men dat de Mobile Future X8 aan 15km/h (eco modus) 45 km actieradius heeft. In sport modus en met vrij veel tegenwind, een vrij constante snelheid en niet al te veel verkeerslichten of stops kwam ik aan 23 km vooraleer de batterij bijna leeg was.

Al vrij snel tijdens de rit was het duidelijk dat de batterij indicatie snel zakte in sport modus. Maar dat maakte mij niets uit. Ik was bereid de gevolgen te dragen zolang ik dit moment zo lang mogelijk kon koesteren.

Aangekomen aan het havenhuis zat ik reeds op het laatste streepje en de snelheid daalte naar 22km/u. Het is pas ter hoogte van de Middelheim ziekenhuizen (lees Schom) dat de batterij automatisch in spaarmodus ging en de snelheid begrenst werd tot 15km/u.

mobile future x8 parcour testrit

Het positieve is wel dat de snelheid van de step gedurende 2,3km constant bleef op 15km/u.

De Mobile Future X8 heeft van het begin tot het einde eigenlijk perfect gereden. 25km/u is een zeer vlotte snelheid en gaf me steeds de mogelijkheid om iedereen voorbij te steken.  Die goede versnelling en het gevoel met de X8 alles aan te kunnen had ik wel. En die betrouwbaarheid van de X8 heb ik de laatste maanden meerdere malen ervaren. Steeds kwam ik terug thuis zonder zorgen.

De Mobile Future X8 is niet slechts een vlot vervoersmiddel. Het is eveneens een bijzonder mooie step met mooie looks, en eveneens zeer comfortabel de verschillende wegen doorkruiste.

En zoals jullie ondertussen wel weten is Antwerpen het volgend decennia een grote werf. Dit zal niet snel veranderen. Een betrouwbare step met brede 10 inch banden is aangewezen om in dergelijke regio’s te rijden. Zeker als je de tramsporen volgt of moet doorkruisen zijn de grote 10 inch banden die deze step aanbiedt een goede meerwaarde.

Zo voelt de X8 even sterk aan als de Birds huursteps die de stad reeds een aantal jaren wegwijs maakt zonder het log, traag en onplezierig gevoel te kennen.

Mobile Future X8 onze conclusie

Als je een X8 naast een Xiaomi plaatst merk je op dat de bekende Xiaomi meer op speelgoed lijkt. Mijn algemene conclusie is dat ik een zeer vlotte trip heb kunnen rijden tot het havenhuis en terug. Hieronder alvast enkele niet te verwoorden beelden van onze testrit.

Het grote voordeel van de X8 is de afneembare batterij aan het stuur. Je kan de batterij meenemen en apart opladen. Handig als je in een appartement woont waar geen stopcontact voorzien is in de bergruimte. Als je langere ritten plant kan je een extra batterij meenemen en je bereik zo verdubbelen.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie