Expert elektrische steps & scooters

Review Ninebot G30 vs Xmax

Hoe komt het dat 2 gelijkwaardig uitziende elektrische steps zo verschillen in prijs? Is hier dan een verschil in kwaliteit ? Spreken we over precies dezelfde step ? 

Is dit een slechte keuze of kan ik beter voor het origineel merk gaan ?

Wij deden de test. We hebben de originele Ninebot G30 max uitvoering vergeleken met ons alternatief, de Mobile Future Xmax.

review ninebot g30 versus mobile future xmax

Wij van Mobile Future wensen jullie wegwijs te maken in de verschillende mogelijkheden waar u tegenaan botst als u op zoek gaat naar een elektrische step via het internet. Zo is het belangrijk een onderscheid te maken in visuele verschillen, alsook niet zichtbare elementen. Met niet zichtbare elementen bedoelen we de belangrijkste componenten van een elektrische step zoals de batterij, controller, display en motor.

Het is een feit dat al deze elementen een belangrijk prijsverschil met zich kunnen meebrengen. Een visueel identieke step met een kwalitatief lagere batterij kan gemakkelijk tot 100€ minder kosten. Een kat in de zak kopen kan het nu ook niet genoemd worden. Nu als je dan een prijsgunstigere kopie aankoopt is het zeker eveneens interessant open te staan voor andere goedkopere alternatieven. Uit ervaring stellen we vast dat deze alternatieven (met al dan niet gelijke looks) nog betere prestaties kunnen leveren en/of goedkoper kunnen aangekocht worden.

Ook wij bij Mobile Future, gespecialiseerd in de handel met Azië sedert 12 jaar hebben tal van elektrische alternatieven van de Ninebot G30 aangekocht en uitvoering getest.

Eén van de modellen die ons het meest aanspraak om wille van zijn identieke identiteit maar zeer interessante eigenschappen is de Mobile Future XMax aan 599€.

Indien u van plan bent een Ninebot G30 aan te schaffen tegen 799€ of 675€ dan is het zeker interessant om het evenwaardig alternatief uit te proberen bij ons te Antwerpen of te Leuven.

We waren zodanig onder de indruk dat de XMax onder onze merknaam komt te staan.

test ninebot g30 versus mobile future xmax

Met zijn 450W motor kunnen we zelfs spreken over betere standaard versnellingen en top snelheden als de originele Ninebot G30. Best verassend wetende dat de Ninebot G30 gepercipieerd wordt als het topmodel uit de reeks.

SpecificatiesNinebot Max G30E IIMobile Future Xmax
Prijs879 €650 €
Bereik45 km45 km
Oplaadtijd6 uur6 uur
Max snelheid30 km/h30 km/h
Netto gewicht18,7 kg16 kg
Motor350W450W
Batterij15,3 Ah15,6 Ah
Cruise controlNeeJa
OpladerIn voetplaatApart

Testrit en review Ninebot G30 Max vs Mobile Future XMax

Op zaterdag 6 maart 2021 hebben we een rit gedaan vertrekkende van Wilrijk, startend van de prins boudewijnlaan over de elizabetlaan, langs de grote steenweg in Berchem. Van deze locatie rond de ring hebben we het stadsgedeelte vrijwel op en neer gereden, zonder ons te beperken tot 1 of andere lengte. We passeerden oa Marnix plein, museum voor schone kunsten, Scheldekaaien, , justitiepaleis, nieuw zuid, Konnijnepijp, , St Anneke, stadhuis, handelsbeurs, Meir, centraal station en het stadspark vooraleer terug te rijden naar Wilrijk. De vaststelling waren rustgevend.

Naast het financiële aspect merkten we op dat de Xmax naast het beter accelereren gedurende de 2 uur durende test gemiddeld sneller reed. En dit bij aanvang met 3 km/h en aan het einde tot 4~5 km/h sneller als de officiële Ninebot G30. Best verassend. Je zou denken dat een sneller rijdende elektrische step sneller leeg zou lopen. Naast de hogere snelheid van de Xmax had deze eveneens een extra autonomie van 3 km.

Aangezien beide steps elkaar precies volgden tijdens het traject, aangezien de lichten werden gedoofd op hetzelfde moment, aangezien ze steeds remden aan de talrijke lichten en op basis van identiek gewicht van beide testpersonen mogen we hieruit concluderen dat de Mobile Future Xmax beter presteert dan de officiële Ninebot G30.

Tijdens deze actieve 2 uur durende testrit hebben we een goede 25 km gereden aan een gemiddelde snelheid van 23 tot 24 km/h vooraleer de batterij een rood knipperlicht toonde. In deze stand is het aangeraden niet teveel verder te rijden daar de levensduur van een Lithium-Ion batterij daalt bij een energieniveau lager dan 10%.

Met de Ninebot G30 hebben we nog een extra 500 meter rondom de eindbestemming gereden vooraleer deze terug op te laden thuis. We merkten op dat de snelheid slechts beperkt afneemt. Met de Mobile Future Xmax deden we nog een vrij omvangrijke extra trip van een goede 3 km vooraleer we eveneens aan snelheid moesten inboeten.

test ninebot g30 vs mobile future xmax-traject

Het was alvast een prachtig parcours die iedere stadsbezoek zo eenvoudig en zo snel mogelijk maakte. Bedankt aan mijn reiscompagnon Charles voor deze helse op een zonnige maar frisse zaterdag van 4°C. Volgende keer delen we graag onze ervaring met de X7 en X8 van Mobile Future in Gent.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie

horwin actie 2024

Lente promo

Voorjaarsactie op elektrische scooters van Horwin en Goccia met kortingen tot €425 !