Expert elektrische steps & scooters

Voordelen van een elektrische bromfiets

Een elektrische bromfiets heeft verschillende voordelen ten opzichte van een benzine-aangedreven bromfiets. Zo is een elektrische bromfiets stiller en milieuvriendelijker omdat hij geen uitlaatgassen uitstoot. Daarnaast zijn de energiekosten lager dan de brandstofkosten van een benzine-aangedreven bromfiets. Bovendien zijn elektrische bromfietsen vaak beter voor het comfort van de bestuurder; ze zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te starten, hebben minder trillingen en bieden vaak meer opbergruimte. Tot slot zijn elektrische bromfietsen, mede dankzij hun innovatieve ontwerp, vaak zeer trendy en modern, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor jongere doelgroepen.
horwin ek1

De voordelen van een elektrische bromfiets

Zero emission

Uiteraard het grootste voordeel van een elektrisch voertuig. Geen uitstoot van schadelijke gassen.

Altijd maximum koppel

Eén van de sterke punten van de elektrische motor is dat het maximum koppel altijd beschikbaar is. Vanuit stilstand is het maximum koppel reeds beschikbaar. Tegenover een klassieke verbrandingsmotor zijn er dus geen minimum aantal toeren/minuut nodig om het maximale koppel te bekomen.

Dit betekent in de praktijk dat je nooit hoeft te zoeken naar het juiste toerental, of de juiste versnelling. Versnellingen zijn immers overbodig bij een elektrische motor, wat je als bestuurder nog meer kan laten genieten van jouw rit. Eenmaal ervaren wil je niet meer terug!

Minder onderhoud nodig

Een ander groot voordeel van de elektrische bromfiets is dat hij veel minder onderhoud nodig dan een klassieke verbrandingsmotor. In een klassieke motor zitten heel wat onderdelen die op regelmatige basis moeten vervangen worden. Denk maar aan bougies, luchtfilter enz. De weinige onderdelen in een elektrische scooter die onderhevig zijn aan slijtage zijn bv de banden, remblokjes en eventueel olie in de hydraulische remleiding.

Geen lawaai en geur

Geen lawaai en geurhinder meer. Geen last meer van olievlekken.

Fiscale voordelen

Je betaald geen verkeersbelasting. Voor de aankoop van een elektrisch voertuig lanceert de overheid regelmatig premies. Ook op je verzekering krijg je meestal extra korting indien je met een elektrische scooter rijdt.

Conclusie

Elke gereden kilometer op een elektrische scooter is een stuk goedkoper en verschaft veel meer rijplezier.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie

horwin actie 2024

Lente promo

Voorjaarsactie op elektrische scooters van Horwin en Goccia met kortingen tot €425 !