Brushless motor

Een brushless motor is een motor waar geen koolborstels in gebruikt worden voor de elektrische verbinding tussen de stator en de rotor.

Bij een brushless motor zitten de elektrische spoelen in de stator, (het deel van de motor dat niet ronddraait) terwijl de magneten in de rotor zitten. (het draaiende gedeelte dat vastzit aan het wiel)

brushless motor

In een klassieke elektrische motor zitten koolborstels die na verloop van tijd afslijten en regelmatig moeten vervangen worden. Dankzij het ontbreken van koolborstels is deze motor in een elektrische step volledig onderhoudsvrij.

De motor in uw elektrische step heeft dus geen onderhoud nodig. Deze motor wordt aangestuurd door een elektronische sturing, de ‘controller’. De controller meet constant de stand van de rotor met behulp van een HAL sensor, en stuurt de motor aan op de meest efficiënte manier.

Deze motor zonder koolborstels heeft vele voordelen zoals:

  • zo goed als onverslijtbaar
  • onderhoudsvrij
  • stille werking
  • zeer krachtig

Onderhoud brushless motor

Een brushless motor is onderhoudsvrij. Maar het is belangrijk om enkele zaken in acht te houden. Rij nooit door diepe plassen om te voorkomen dat er water in het motorcompartiment komt. Bij waterindringing kan de motor gaan roesten waardoor de prestaties sterk afnemen.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie