Expert elektrische steps & scooters

Elektrische step bandenspanning

elektrische step bandenspanning

Een correcte bandenspanning voor uw elektrische step is zeer belangrijk en kan uw leven redden!

Figuur 1 : correcte bandenspanning
Figuur 2 : bandenspanning te laag
Figuur 3 : bandenspanning te hoog

Een lekke band is niet het einde van de wereld, maar het kan erg lastig zijn en uw schema grondig verstoren. Bedenk ook dat een lekke band soms erg gevaarlijk kan zijn. U riskeert de controle over uw elektrische step te verliezen, vooral bij hoge snelheden.

Bij luchtbanden moet de bandenspanning regelmatig worden gecontroleerd. Goed opgepompte banden kunnen het verschil maken tussen een goede en slechte rijervaring.

Als u elektrische step bandenspanning te laag is dan gaat dit ten koste van de grip op de weg. Een te lage bandenspanning zorgt ook voor meer wrijving en kan een hoge invloed op de snelheid hebben. Daarom is het essentieel om uw banden op de door de fabrikant aanbevolen spanning te houden. De correcte bandenspanning is steeds op de band vermeldt.

Als u elektrische step bandenspanning te laag is dan gaat dit ten koste van de grip op de weg. Een te lage bandenspanning zorgt ook voor meer wrijving en kan een hoge invloed op de snelheid hebben.

Daarom is het essentieel om uw banden op de door de fabrikant aanbevolen spanning te houden. De correcte bandenspanning is steeds op de band vermeldt.

Op onze foto met voorbeeld is de bandenspanning 55 PSI.

Meet de bandenspanning steeds als de band koud is. Als u pas gereden heeft met uw step dan staan de banden warm waardoor ze uitzetten.

Om de band van uw elektrische step met gemak op spanning te houden, adviseren wij het gebruik van onze elektrische step pomp. Deze is uiterst draagbaar en licht en kan u in veel situaties redden. Zo komt u bijvoorbeeld niet meer vast te zitten bij een lekke band en kunt u zonder zorgen uw reis afmaken.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie

horwin actie 2024

Lente promo

Voorjaarsactie op elektrische scooters van Horwin en Goccia met kortingen tot €425 !