Expert elektrische steps & scooters

Elektrische scooter batterij, de beste tips over laden, bewaren, en gebruiken

Elektrische scooter batterij. Zij zijn de kern van elk elektrisch voertuig in de wereld. Batterijen zijn een essentiële stap voorwaarts voor duurzaam elektrisch vervoer.

Maar wat zijn goede manieren om de levensduur van de elektrische scooter batterij te behouden? Laten we een kijkje nemen naar veel voorkomende vragen.

batterij elektrische scooter

Waarom moet ik mijn elektrische scooter batterij onderhouden?

Elk elektrisch voertuig wordt aangedreven door een batterijpakket die betaat uit lithium-ion batterij cellen.

Hoewel lithium-ionbatterijen zeer energierijk en licht zijn, vereisen ze speciale aandacht voor dagelijks gebruik en opslag. Net als laptops, smartphones en vele andere apparaten die lithium-ion batterijen gebruiken. Er zijn tips die je op kunt volgen om zo de levensduur van jouw batterij kunt verlengen en de verslechtering kunt minimaliseren.

Door het eenvoudige advies in dit artikel te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de batterij van jouw scooter zo lang mogelijk zijn capaciteit en prestaties behoudt.

Praktische tips voor elektrische scooter batterij : omgevingstemperatuur

Bij een oplaadbare lithium-ion elektrische scooter batterij moet je altijd rekening houden met de omgevingstemperatuur:

  • Rijden: -10°C tot 45°C
  • Bewaren: 0°C tot 40°C
  • Laden: 0°C tot 35°C

Het gebruiken, bewaren, of laden van een Lithium-ion scooter batterij buiten deze temperaturen kan resulteren in een verminderde levensduur of kritieke batterij problemen.

elektrische scooter batterij temperatuursbereik

Hoe moet ik mijn elektrische scooter batterij opladen?

De juiste zorg en aandacht besteden aan het opladen van jouw batterij is essentieel!

Als je in het bezit bent van een elektrische scooter, dan kun je de kabel via de scooter zo in het stopcontact pluggen, of het batterijpakket uit de scooter halen om deze in huis, op kantoor of waar dan ook binnen op te laden, zolang er maar een stopcontact is.

Of je de scooter nu zelf aansluit of de batterij apart oplaadt, zorg ervoor dat de omgeving aan deze vereisten voldoet:

  • Temperatuur tussen 0° en 35° Celsius
  • De oplader bevindt zich in een open, niet afgesloten ruimte om zich zo van warmte te kunnen ontdoen
  • Wanneer het batterij niveau onder de 20% is, moet je de batterij zo snel mogelijk laden om zo kritieke batterij problemen te vermijden
  • Wanneer de accu leeg is, gaat het Battery Management System (BMS) in een “slaapstand”, waardoor de voedingsadapter de batterij niet meer goed oplaadt. Als dit gebeurd moet je contact opnemen met jouw dealer voor batterij onderhoud. Probeer dit niet zelf op te lossen of de batterij uit elkaar te halen.

Hoe bewaar ik mijn batterij veilig ?

Zorg ervoor dat de batterij ongeveer vpor 50% opgeladen is als je deze voor alngere tijd opslaat!

Als je jouw elektrische NIU scooter langer dan 15 dagen niet gebruikt, of de batterij langer dan 15 dagen niet oplaadt, dan zijn er enkele cruciale batterij tips om de batterij conditie gezond te houden.

Als jouw voertuig een verwijderbaar batterijpakket heeft, dan kun je deze ontkoppelen en de batterij in een veilige omgeving opslaan.

elektrische scooter batterij opslag
  • Temperatuur tussen 0° en 40° Celsius
  • Uit de buurt van warmtebronnen, open vuur, ontvlambare of explosieve gassen en vloeistoffen
  • Op een veilig oppervlak zonder kans om te vallen

Tijdens de opslag is het het beste om het batterij niveau rond 50% te houden om levensduur te behouden. Wanneer je de batterij aansluit na het opslaan kun je een zelf-check uitvoeren om potentiele fouten op te sporen. Als je hebt bevestigd dat de batterij volledig is opgeladen, maar het dashboard van de scooter geeft aan dat het batterijniveau 0% is, koppel je de batterij los en neem je contact op met jouw dealer. Zij kunnen je helpen de batterij te testen, zodat je zeker weet dat deze goed werkt.

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie

horwin actie 2024

Lente promo

Voorjaarsactie op elektrische scooters van Horwin en Goccia met kortingen tot €425 !