Expert elektrische steps & scooters

Mobile Future X10 review

Onze review van de Mobile Future X10. Het was fris afgelopen zaterdag toen ik startte met de test van de X10. Een kleine 12°C wat eigenlijk best ok is rond 6 am in de ochtend. Toch voelde het best minder als de recente 25°C van de laatste dagen. Gelukkig bracht de opwinding van deze tocht met de Mobile Future X10 snel warmte in mijn lichaam.

Wat een 2 uur test moest zijn en gevolgd moest worden door een heerlijk ontbijt met mijn dierbaren werd in werkelijkheid een prachtige lange rondrit in het groene paradijs van Antwerpen.

mobile future e-step x10 review
E-step X10 review - Wilrijk 18 september 2021

Veilige en stabiele step

Niets beter om mijn zaterdag te beginnen met het rondbrengen van heerlijke broodjes bij vrienden en familie.

Met mijn 84 kg en de Garmin GPS volledig opgeladen ben ik er aan begonnen. Banden goed opgepompt, step volledig opgeladen, windstil en geen kat op de weg.

Want superveilig is deze step wel en goed is geen correcte verwoording voor de Mobile Future X10 step die me een kleine 3 uur heeft voortgetrokken in het ochtendgloren, genietend van de natuur, van de goede daad en van een stil moment alleen.

En rijden had ik al veel gedaan met de X10 wat ervoor zorgde dat de testrit gewoon een zoveelste bevestiging was van mijn eerdere impressies die voornamelijk positief waren.

mobile future x10 testrit deel 2

Mobile Future X10 review - De resultaten

Er valt weinig op te merken aan de Mobile Future X10. Integendeel, het is echt een zeer complete en slimme aankoop. Waar voor je geld langs alle kanten ! Van alle steps die ik heb mogen uittesten in deze prijsklasse is de Mobile Future X10 veruit de compleetste. De enige beperking bij de X10 is de 13Ah batterij waardoor het bereik beperkt wordt tot + 35 km.

Voor 850€, wat minder is dan de Ninebot G30 II E krijg je :

  • Krachtige schijfremmen op het voor- en achterwiel
  • Een 23cm brede en lange voetplaat
  • Een verstelbaar stuur en inklapbare handvaten voor compacter transport
  • Een vlotte acceleratie
  • Een draagvermogen tot 150 kg
  • Stevige brede banden
  • Richtingaanwijzers en zeer krachtige verlichting.

Stevig en stabiel

De Mobile Future X10 was precies de step die ik in gedachte had voor 1 van mijn vrienden met wie ik reeds 1 jaar rondtoer. Het op- en afrijden van het voetpad heeft geen invloed op de goede mechaniek of het stevig frame van de step wat ook een onderscheidend element is voor mij.

Met de Mobile Future X10 kan je zelfs steppen met één hand en dit zonder je lichaam tegen het stuur te hoeven houden. Begrijp me niet verkeerd, ik moedig niemand aan om dit uit te proberen. Het toont wel aan hoe stabiel deze is.

Het unieke van de Mobile Future X10 is in mijn ogen dat je ondanks de maximale topsnelheid van 35km/u(*) de mogelijkheid hebt om binnen luttele meters stil te kunnen staan. Vanzelfsprekend zullen deze topprestaties wel eveneens nood hebben aan geregeld onderhoud om hieraan te kunnen vasthouden.

Ook de cruise controle van de X10 Mobile Future werkt als de betere. Na 3-4 seconden wordt deze automatisch ingeschakeld en merk je de melding P op de duidelijke display. De elektrische step Mobile Future X10 is een ideale allrounder.

Mobile Future X10 snelheid

Tijdens de testrit van 43 km heb ik voornamelijk aan 20 km/h gereden ter compensatie voor het niet visueel kunnen weergeven van de rondrit op 1 beeld. Aan 35km/u (*) schat ik dat je een 25 km bereik kan halen. Aan 30km/u benader je de 30km actieradius.

Hou er rekening mee dat het bereik steeds gemeten wordt aan een maximum snelheid van 25 km/h. De X10 wordt ook steeds geleverd een snelheidsbegrenzing op 25 km/h.

(*) Het uitschakelen van de snelheidsbegrenzing mag enkel op privé terrein.

Geniet ondertussen alvast van de sfeerfoto’s en aarzel niet om deze in onze verschillende winkels en verkooppunten te komen bewonderen en uitproberen.

Een veilige en plezierige rit toegewenst.

Het Mobile Future Team

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie