Welke elektrische step kopen

Welke elektrische step moet ik nu kopen ? Wanneer je éénmaal een elektrische step hebt gebruikt, merk je vrij snel de voordelen en het plezier die je kan ervaren tijdens professionele of privé verplaatsingen. De vorm, de kleuren zijn zoals steeds de eerste elementen die de emotionele affiniteit tot een bepaald merk of model aanwakkeren.

Welke elektrische step kopen is een belangrijke vraag die u zich dient te stellen. Nu is het verstandig om verder te kijken daar er tal van elementen zich over de jaren kunnen gaan manifesteren en duiden op een goede koop of een miskoop.

De keuze van Mobile Future - onze bestsellers

Welke elektrische step kopen - Bepaal je budget

Bij de vraag ‘welke elektrische step kopen’ is meestal de eerste vraag: wat is mijn budget, hoeveel wil ik eraan besteden.

Vrij snel zal je opmerken dat er 3 prijsklassen zijn bij elektrische steps. Als eerste zijn er de elektrische steps die zich situeren tussen 250 en 350 €. Deze kunnen we de impuls steps of de eerste step aankoop heten. Je koopt ze en al snel merk je de voordelen van het gebruik.

Na een periode kies je dan voor een upgrade en ga je je plezier zoeken in de midrange modellen die zich situeren tussen 400€ en 750€. Vanaf 1.000€ kom ik je in het gamma van de performantere elektrische step met vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Zeg maar de eigenschappen van een bromfiets maar dan op een speelse elektrische step.

Welk bereik heb ik nodig ?

Een elektrische step kopen voor je mobiliteit van thuis naar het werk met al dan niet een intermezzo via de trein of bus ? Dan moet je zeker zijn van de autonomie die je elektrische step aankan. Een goede elektrische step heeft een werkelijk bewezen bereik van 25-30km. Het is belangrijk om deze op voorhand te testen zodat u verzekerd bent dat u wel op die belangrijke afspraak of ontmoeting geraakt. Sommige elektrische steps beschikken eveneens over vervangbare batterijen zoals onze X8 plus en X9 pro. Super handig om meerdere batterijen achter elkaar te kunnen gebruiken. Een extra lader op het werk kan eveneens baat hebben.

Als een grotere autonomie gewenst is kies dan voor een elektrische step met een batterij van 48V. Deze werkt efficiënter dan een 36V batterij en biedt een hogere autonomie.

Het gewicht

Indien u zich de vraag steld ‘welke e-step kopen’ dan is het gewicht zeker belangrijk. Een laag gewicht kan belangrijk zijn voor uw toepassing. Een e-step moet na gebruik weggezet kunnen worden op een veilige locatie. Indien je kiest voor een openbare plek is het belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbaar slot. Verschillende merken hebben hier op de elektrische step ingespeeld en bieden specifieke sloten voor je geliefde step. Een elektrische step wordt al snel je beste kameraad en zal dus ook beter naast je bureel of werkoppervlak komen te staan. Hoe kleiner deze is en vooral hoe lichter deze weegt hoe gemakkelijker je deze kan dragen, de trap opnemen of de supermarkt in. Een gemiddelde elektrische step weegt al snel tussen 12 en 14 kg. Hoe lichter hoe beter. 

Banden keuze

Indien je veel met je step gaat rijden, koop dan een e-step met 10″ wielen. Hoe groter de banden, hoe comfortabeler. Zeker indien dit luchtbanden zijn. In dat opzicht hebben jullie de keuze tussen 8,5 en 10 inch banden. Onze ervaring toont dat 10 inch beter de baan houden, zeker wanneer je geregeld bochten op volle snelheid neemt in regenachtige of herfstige dagen. Er bestaan eveneens elekrische step met volle rubber banden. Deze hebben het voordeel dat je niet plat kan rijden, het comfort en het rijgemak wordt daarentegen negatief beïnvloed. Luchtgevulde banden gaan van nature beter meeveren en bieden een plezieriger rijgedrag. Aangezien het wisselen van banden van een elektrische step de zwaarste klus is in onderhoud is het aanbevolen wekelijks de druk van de banden na te kijken. Banden met te lage druk zorgen voor snellere slijtage met alle gevolgen van dien.

Kracht van de motor

Koop geen basis step met een standaard 350W motor als er zich veel bergen op uw traject bevinden. 350W is het minimum voor een comfortabele rijervaring. Indien er steile bergen op je traject liggen dan raden wij 450W aan. Een goede acceleratie, een comfortabel stuur en cruise control is een must indien de elektrische step dagelijks gebruik wordt. We merken vaak op dat klanten die kiezen voor een scherp geprijsde elektrische step na verloop van tijd snel overschakelen naar een meer kwalitatieve step. Eens je de voordelen van een elektrische step kent is er geen houden meer aan. Klein of groot, voor kleine of wat grotere verplaatsingen. Het plezierige en de functionaliteit nemen het over van de prijs.

Welke step kopen - Waterdichtheid

Indien je woonachtig bent in België was er geen omkomen aan de recente publicatie van Testaankoop en zijn conclusies. Deze werden recent breed over alle communicatieplatformen gepubliceerd. Eerste prijs steps voldeden niet op het gebied van veiligheid (remmen op een nat oppervlak) alsook bestendigheid tot regen. Gelukkig zijn deze resultaten wel een stuk beter bij steps behorend tot de middenklasse. De meeste elektrische steps hebben een beschermingsgraad IP54. Dit betekent dat ze ‘spatwaterdicht’ zijn. Dus niet bestand tegen een sterke Belgische regenbui. Mobile Future introduceert de X8 met een batterij die niet in de voetplaat gemonteerd zit en dus beter beschermd is tegen opspattend water. Rij echter nooit door grote plassen want dan kan er water in de motor binnendringen.

E-step kopen - Milieu

Welke elektrische step je ook koopt, een e-step is geen zware belasting op het milieu in vergelijking met een wagen. Momenteel wordt nog veel gebruik gemaakt van Li-ion batterijen. Op korte termijn worden LiFePO batterijen de standaard. Deze batterijen bevatten geen zware metalen en zijn dus beter recycleerbaar en zeer mileuvriendelijk. 

Mobile Future Share
contacteer ons
Gratis levering Benelux

Vanaf 399 Euro incl. BTW

Garantie

2 jaar wettelijke garantie