Winkelwagen

E-step X8 review

Wat een mooie dag was het vandaag. Zonnig, met 10 graden niet te warm en niet te fris.

Een volledig opgeladen batterij en met luchtbanden op de goede spanning. En die banden moet je niet onderschatten. Want de banden zullen samen met het steil landschap de grootste invloed hebben op de testresultaten. En deze moeten we toch tijdens de verschillende testritten trachten identiek te houden om een objectief beeld mogelijk te houden.

Vanzelfsprekend zijn er nog elementen die een invloed hebben op deze testrit :

  • het gewicht van de stepper, in dit geval 83 kg
  • het aantal stops die je maakt, steeds terug optrekken kost meer energie dan een constante vaste snelheid aan te houden.
  • het gebruik van de verlichting
  • hoe sneller je gaat hoe hoger het verbruik
elektrische step x8 review
E-step X8 review - Wilrijk 25 april 2021

En hoe was de test dan uiteindelijk ? Wat waren de conclusies ?

Wel vrij goed eigenlijk. Aanvankelijk leek het meer te eindigen in een doem scenario. Een waar ik de helft van de rit van het havenhuis tot thuis riskeer te moeten wandelen. En dat is geen lachertje. Want die 10 laatste km zou me best een goede 2 uur kunnen kosten of maw 1u30 langer dan aan de snelheid van een fiets (20km/u). En die tijd had ik vandaag ook niet. En zo goed georganiseerd was ik die dag ook niet blijkbaar. Mijn Go pro viel uit na een half uur en ik had enkele dagen voorheen niet aan gedacht een extra batterij voor X8 step mee te nemen van kantoor… Dus dat zou een lange 2u zijn geweest in deze Covid tijd waar trams en bussen beter vermeden worden.

En toch was dit avontuur weer een mooie ontsnapping aan het alledaagse leven. Rustig rondtoeren in deze grote stad, met geregeld een aantal foto’s maken op de mooiste hotspots dat de stad ons biedt. Dat pintje op een unieke locatie zal helaas voor een andere keer zijn. Deze heb ik niet mee en is toch slechts gezellig in het juiste gezelschap.

25,8 km

Afstand

1:46:27

Tijd

14,5 Km/u

Gemiddelde snelheid

Testrit X8 - De resultaten

Hier zijn ze dan de resultaten. Fabrieksgewijs communiceert men dat de Mobile Future X8 aan 15km/h (eco modus) 45 km actieradius heeft. In sport modus en met vrij veel tegenwind, een vrij constante snelheid en niet al te veel rode lichten of stops kwam ik aan 23km voor de batterij leeg was.

De laatste 2,8 km heb ik afgelegd met behulp van mijn benen en het afduwmechanisme. Ik moet wel zeggen dat dit me bijzonder weinig energie heeft gekost. Bij 5 trappen had ik gedurende de eerste 2,3 km genoeg om iedere keer een 400m meter afstand verder te rijden.

Want ook het afduwen zonder gas te geven geeft de batterij opnieuw energie. Tot ik de laatste 500m wel met een volledig platte batterij kwam te staan en niets meer draaide, tenzij het gebiep van een lege batterij.

Het had perfect vermeden kunnen worden. Vooral bij het verzuimen van de kortere route na het stadspark te hebben rondgereden. Die verschillende onverwachte omritten die ik mezelf vanmiddag gunde, ongeacht de stand van de batterij op dat moment mochten er wezen. Die gevolgen was ik bereid te nemen voor deze interessante last minute impulsen.

Al vrij snel in de rit was het duidelijk dat de batterij indicatie snel zakte in sport modus en dat ik de eindmeet waarschijnlijk niet zou halen. Maar dat maakte mij niets uit. Ik was bereid de gevolgen te nemen zolang ik dit moment zo lang mogelijk kon koesteren. Aangekomen aan het havenhuis was ik reeds op 1 blokje aan het doorrijden en aan de harmonie knipperde het laatste streepje en begin de constante snelheid van 25km/u te zakken naar 22km/u. Het is pas ter hoogte van de Middelheim ziekenhuizen (lees Schom) dat de batterij automatisch in spaarmodus ging en de snelheid begrenst werd tot 15km/u.

Het positieve is wel dat mits een aantal korte impulsies de snelheid van de step gedurende 2,3km constant bleef op 15km/u.

De X8 heeft van het begin tot bijna het einde eigenlijk perfect gereden. 25km/u is een zeer vlotte snelheid en gaf me steeds de mogelijkheid om iedereen voorbij te steken.  Die goede versnelling en het gevoel met de X8 alles aan te kunnen had ik wel. En die betrouwbaarheid van de X8 heb ik de laatste maanden meerdere malen ervaren. Steeds kwam ik terug thuis zonder zorgen.

De Mobile Future X8 is niet slechts een vlot vervoersmiddel. Het is eveneens een bijzonder mooi instrument dat perfect op beeld past naast de prominente bouwwerken die Antwerpen telt, maar eveneens zeer comfortabel de verschillende wegen doorkruiste. En zoals jullie ondertussen wel weten is Antwerpen het volgend decennia een grote werf. Dit zal niet snel veranderen. Slechts een betrouwbare step met 10 inch banden zijn aangewezen om in dergelijke regio’s te rijden. Zeker als je de tramsporen volgt of moet doorkruisen zijn de grote 10 inch banden die deze step aanbiedt een goede meerwaarde. Zo voelt de X8 even sterk aan als de Birds huursteps die de stad reeds een aantal jaren wegwijs maakt zonder het log, traag en onplezierig gevoel te kennen. 

Specificaties X8
Prijs € 540
Bereik 45 km
Oplaadtijd 4 uur
Max snelheid 32 km/h
Netto gewicht 14 kg
Motor 350W
Batterij 10 Ah
Cruise control Ja
Oplader Apart geleverd

Als je een X8 naast een Xiaomi plaatst merk je op dat de bekende Xiaomi meer op speelgoed lijkt.

Mijn algemene conclusie is dat ik een zeer vlotte trip heb kunnen rijden en voor het eerst met een elektrische step helemaal heb gereden tot het havenhuis en terug. Ondanks het uitvallen 500m voor de finish, wat ik had kunnen vermijden zou ik het zo opnieuw doen.

Hier alvast enkele niet te verwoorden beelden die me hiervoor zouden aanspreken dit te herhalen

Gratis levering

Vanaf 250 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling