Winkelwagen

E-step X10 review

Het was fris afgelopen zaterdag toen ik starte met de test van de X10 van Mobile Future. Een kleine 12°C wat eigenlijk best ok is rond 6 am in de ochtend. Toch voelde het best minder als de recente 25°C van de laatste dagen. Gelukkig bracht de opwinding van deze tocht met de Mobile Future X10 snel warmte in mijn lichaam.

Wat een 2 uur test moest zijn en gevolgd moest worden door een heerlijk ontbijt met mijn dierbaren werd in werkelijkheid een prachtige lange rondrit in het groene paradijs van Antwerpen met de Mobile Future X10.

mobile future e-step x10 review
E-step X10 review - Wilrijk 18 september 2021

Niets beter om mijn zaterdag te beginnen met het rondbrengen van heerlijke broodjes bij vrienden en familie.

Met mijn 84 kg en de Garmin GPS volledig opgeladen ben ik er aan begonnen. Banden goed opgepompt, step volledig opgeladen, windstil en geen kat op de weg. Geen betere start mogelijk met de Mobile Future X10, had ik de startrit van 7,93 km op de Garmin kunnen voortzetten. Helaas heb ik het eerste deel ongemerkt opgeslagen wat me ertoe zou verplichten om de Mobile Future X10 volledig terug op te laden en binnen enkele uren opnieuw te beginnen. Dat kon ik me niet veroorloven wat me verplichte om een nieuwe rondrit aan te vangen door wat trager te rijden (20km/u) om een werkelijk beeld te kunnen weergeven van deze heerlijke comfortabele, sportieve en mega veilige Mobile Future X10!

Want superveilig is deze wel en goed is geen correcte verwoording voor deze Mobile Future X10 step die me een kleine 3 uur heeft voortgetrokken in het ochtendgloren, genietend van de natuur, van de goede daad en van een stil moment alleen.

En rijden had ik al veel gedaan met de Mobile Future X10 wat ervoor zorgde dat de testrit gewoon een zoveelste bevestiging was van mijn eerdere impressies die voornamelijk positief waren.

mobile future x10 testrit deel 2

Mobile Future X10 - Review resultaten

De mindere elementen die we met Mobile Future moeten aanpakken deel ik vanzelfsprekend eveneens graag mee. De aanwezige pinkers zijn super, nu het licht dat eruit komt mag best straffer zijn. Op de harde kasseien hoor ik de voor- en achtervering van de X10 zijn werk doen. Het achterlicht mag tenslotte best straffer.

Daarnaast is er niets op aan te merken, integendeel, het is echt een zeer complete en slimme aankoop. Waar voor je geld langs alle kanten ! Van alle steps die ik heb mogen uittesten in die prijsklasse is de Mobile Future X10 veruit de compleetste en eigenlijk beste aankoop.

Voor 850€, wat minder is dan de Ninebot G30 II E krijg je :

  • Krachtige schijfremmen op het voor- en achterwiel
  • Een 23cm brede en lange voetplaat
  • Een verstelbaar stuur en inklapbare handvaten voor compacter transport
  • Een vlotte acceleratie
  • Een draagvermogen tot 150 kg
  • Stevige brede banden
  • Blauwe sfeerverlichting onderaan de voetplaat en een performant voorlicht.

De Mobile Future X10 was precies de step die ik in gedachte had voor 1 van mijn vrienden met wie ik reeds 1 jaar rondtoer. Het op- en afrijden van het trottoir heeft geen invloed op de goede mechaniek of het stevig frame van de step wat ook een onderscheidend element is voor mij.

Met de Mobile Future X10 kan je zelfs steppen zonder handen en dit zonder je lichaam tegen het stuur te hoeven houden. Begrijp me niet verkeerd, ik moedig niemand aan om dit uit te proberen. Het toont wel aan hoe stabiel deze is.

Het unieke van de Mobile Future X10 is in mijn ogen dat je ondanks de maximale topsnelheid van 35km/u de mogelijkheid hebt om binnen luttele meters stil te kunnen staan. Vanzelfsprekend zullen deze topprestaties wel eveneens nood hebben aan geregeld onderhoud om hieraan te kunnen vasthouden.

Ook de cruise controle van de X10 Mobile Future werkt als de betere. Na 3-4 seconden wordt deze automatisch ingeschakeld en merk je de melding P op de duidelijke display

De elektrische step Mobile Future X10 is een ideale allrounder.

Tijdens de testrit van 43 km heb ik voornamelijk aan 20km per uur gereden als compensatie voor het niet visueel kunnen weergeven van de rondrit op 1 beeld.

Aan 35km/u schat ik dat je een 25km kan halen. Aan 30km/u benader je de 30km actieradius.

Deze testrit op maximale snelheid hebben jullie alvast nog van mij tegoed.

Geniet ondertussen alvast van de sfeerfoto’s en aarzel niet om deze in onze verschillende winkels en verkooppunten te komen bewonderen en uitproberen.

Een veilige en plezierige rit toegewenst.

Het Mobile Future Team

Gratis levering

Vanaf 450 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling