Elektrische step grote autonomie

Waarom een elektrische step met grote autonomie ?

Een elektrische step die met een volledig opgeladen batterij een autonomie van 40 km of meer aankan noemen we een elektrische step met een groot bereik. Indien u regelmatig grotere afstanden moet afleggen dan heeft u een elektrische step nodig met een stevige batterij. De prijs van een elektrische step wordt voor een groot deel bepaalt door de batterij. Want goede Li-Ion batterijen zijn nu eenmaal niet goedkoop.

De autonomie wordt bepaalt door de batterij

Want de capaciteit van de batterij, uitgedrukt in Ah, bepaalt hoeveel vermogen ze kan leveren in functie van de tijd. Voor een elektrische step met een groot bereik heb je een batterij nodig van +/- 15Ah. De meeste standaard steps zijn uitgerust met een batterijcapaciteit tussen de 7 en 10Ah.

Andere factoren die het bereik bepalen

Andere factoren die het maximum bereik bepalen zijn uw gewicht en de vorm van het traject dat u volgt. Zijn er veel steile bergen, of moet u frequent stoppen en weer vertrekken. Want dit is ook een extra belasting voor de batterij.

Ook uw rijstijl heeft een grote invloed op het bereik. Fabrikanten duiden altijd een maximum bereik aan op basis van een standaard traject (zonder bergen), een persoon met een gemiddeld gewicht van 70 kg en in een eco of standaard rijmodus.

Toon filter