Elektrische step zware mensen

Een elektrische step voor zware mensen is niet altijd eenvoudig te vinden. De meeste standaard steps gaan tot een maximum belasting van 100 of 120kg. Een elektrische step die geschikt is voor zware mensen zit meestal in een iets duurdere prijscategorie. Meestal zijn dit sportievere steps met meer vermogen wat niet altijd nodig is.

Mobile Future introduceert de X10. Een stevige elektrische step voor woon- en werkverkeer die bovendien geschikt is voor zware mensen dankzij een maximum belasting tot 150 kg! En dit tegen een betaalbare prijs.

Elektrische step voor zware mensen

Waaraan moet een elektrische step voor zware mensen voldoen ?

Het chassis van de step moet sterker zijn dan bij een standaard e-step. Een aandachtspunt zijn de lasnaden en hun afwerking indien deze aanwezig zijn. Kortom de step moet tegen een stootje kunnen.
De banden op de e-step moeten het gewicht kunnen dragen. Het zwaartepunt van een elektrische step ligt dichter bij het achterwiel. Standaard banden van 8″ met een dun profiel zijn dus niet geschikt voor een gewicht hoger dan 120kg.
Indien gekozen wordt voor een step met vering, die comfortabeler rijdt, dan is dit ook een aandachtspunt.
Kies voor een iets krachtigere motor zodat je vlot kan accelereren en bergop kan rijden. Een motor met een vermogen van minstens 500W wordt aangeraden. Kies bij voorkeur ook voor een elektrische step met een 48 Volt motor, deze motoren hebben een betere acceleratiekracht dan een motor van 36 Volt.
De breedte van de voetplaat heeft effect op de stabiliteit van een e-step. Kies dus bij voorkeur voor een step met een stevige en brede voetplaat.
Last but not least, doe een testrit alvorens over te gaan tot een aankoop.

Toon filter