Winkelwagen

Elektrische step veiligheid

Veiligheid is primordiaal als het gaat over veilig rijden in het verkeer. Gelukkig is het gevaar door te rijden met een elektrische step eerder beperkt owv de wettelijke snelheid die beperkt is tot 25km/u.

Veilig rijden kan je doen door pro actief te gaan anticiperen naar potentiële obstakels op jouw rijrichting alsook goed te kijken naar mogelijke inhaalmanoeuvres van de tegenliggers. Een step is vrij beperkt in omvang en niet steeds zichtbaar in het verkeer.

Met behulp van goede verlichting vooraan alsook achteraan word je sneller opgemerkt, de meeste e-steps activeren bij elk remmaneuver ook een knipperend achterlicht.

Het is sowieso verstandig om steeds een helm te dragen tijdens het steppen.

Nu je kan eveneens een hogere veiligheid bekomen door meer controle te hebben over je step. Het verschil in banden draagt hier enorm bij. Als je kiest voor een elektrische step met 8,5 inch banden zal je niet alleen aan comfort inboeten maar ook aan veiligheid. Met een 8,5 inch band de sporen van trams of metro’s volgen kan pijnlijk aflopen. Met 10’’ inch banden geraak je niet verstrikt in tramsporen.

Dit zou een belangrijke geruststelling moeten zijn voor gebruikers in de grote steden. Ook voor omgevingen met veel kasseiwegen is het verschil tussen een 10 inch en een 8 inch beduidend. Nochtans is het rijplezier (dankzij het hoger comfort) alsook de veiligheid een stuk hoger op basis van deze keuze.

Voor sportieve steppers is het belangrijk om weten dat de meeste elektrische steps over één rem beschikken. De remhendel bevindt zich bijna altijd aan het linker handvat wat het gebruik van een GSM of het rijden met 1 hand moeilijk maakt. Indien je beslist om toch met 1 hand te bellen/rijden zal je niet de tijd hebben om de rem in te schakelen om een obstakel te vermijden. Zo zou de ultieme step volgens onze perceptie uit twee remmen moeten bestaan omwille van de betere remafstand en omwille van het feit dat er steeds personen zijn die het niet gaan kunnen laten om de telefoon op te nemen.

Elektrische step algemeen veiligheidsadvies

  • Nachtelijke ritten moeten in ieder geval worden vermeden, draag een helm en andere beschermers (knieën, ellebogen, handen, bovenlichaam, enz.) En rijd veilig.
  • Kies een snelheidsmodus die bij de situatie past. Kies een lage snelheid bij ritten op drukke plaatsen om tijdig te kunnen stoppen.
  • Wanneer u links of rechts afslaat, moet u vertragen om kantel- of slipgevaar te voorkomen.
  • Om achteruit te gaan, is het veiliger als u van de elektrische step afstapt nadat u bent gestopt voordat u zich verplaatst.
  • Vermijdt gladde wegen, drukke plaatsen, steile hellingen, wegen met risico op ongevallen of oneffen wegen.
  • Wanneer u een oversteekplaats voor voetgangers oversteekt, moet u voor de veiligheid van de voetgangers afstappen.
  • Als u verkeersdrempels of andere obstakels passeert, moet u langzamer gaan rijden.
  • Stop bij het vertragen of remmen niet met uw voet, maar stop met het correct gebruiken van de rem.
  • Het is niet veilig om te rijden door het stuur maar met één hand vast te houden.
  • Rij niet met een uitgeklapte kick.
elektrische step veiligheid - water

Wees voorzichtig met water!

De elektrische step heeft een beschermingsklasse van IP54. De elektrische step is bestand is tegen ‘waterspatten’. Laat geen water binnendringen in het product of zijn componenten. Gebruik de elektrische step nooit als de weg nat is door regen, sneeuw of hagelsteen. Waterindringing kan leiden tot defecten of kortsluiting en brand.

elektrische step veiligheid - kabels

Let op voor draaiende onderdelen!

Lichaamsdelen of kledij kunnen verstrikt raken in draaiende onderdelen. Dit kan tot ernstig letsel leiden. Wees alstublieft voorzichtig.

elektrische step veiligheid - stunten

Niet stunten

Stunts uitvoeren en de elektrische step laten vallen is verboden want dit kan het product beschadigen en kan leiden tot storing en ongevallen.

elektrische step veiligheid - alleen rijden

Geen begeleider

De elektrische step is bedoeld voor slechts één volwassene, samen met andere mensen of kinderen rijden is verboden. Teveel gewicht kan leiden tot beschadiging.

elektrische step veiligheid - no tuning

Niet opdrijven

Voer zelf geen modificaties uit aan de motor, batterij of controller van de elektrische step.

elektrische step veiligheid - verkeersreglement

Leef de plaatselijke wetten na

Indien u de elektrische step op de openbare weg gebruikt, hou u dan steeds aan de plaatselijke reglementering. Zie ook elektrische step wat zegt de wet ?

elektrische step veiligheid - snelheid

Start op lage snelheid

Voor beginnelingen wordt aangeraden om eerst te oefenen op een lage snelheid. Schakel pas over naar hoge snelheden als u de elektrische step gewoon bent. Oefen eerst op een veilige plaats.

elektrische step veiligheid - remmen

Niet bruusk remmen

Indien uw elektrische step uitgerust is met een voorrem gebruik deze dan niet om bruusk te remmen. Gebruik steeds zowel voor- als achterrem voor een noodstop.

elektrische step veiligheid - bergaf

Versnel niet bergafwaarts

Vertraag steeds bij een afdaling. Accelereer niet bij het afrijden van een lange berg om te voorkomen dat er had moet geremd worden waardoor de remmen oververhit kunnen raken.

elektrische step veiligheid - bergop

Rij niet op te steile hellingen

Raadpleeg steeds de maximum hellingsgraad van de elektrische step in de handleiding. Te steile hellingen oprijden kan oververhitting van de motor veroorzaken.

elektrische step veiligheid - gewicht

Waarschuwing bij optillen van het product

Til de elektrische step niet op door alleen het handvat vast te houden maar gebruik steeds twee handen. Buig steeds door de knieen om rugpijn te voorkomen.

elektrische step veiligheid - draag een helm

Draag veiligheidsuitrusting

Draag voor de veiligheid steeds een helm en andere beschermende uitrusting (knie, elleboog, hand, bovenlichaam). Draag geen pantoffels maar stevige schoenen.

Gratis levering

Vanaf 450 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling