Winkelwagen

E-step wetgeving

Om een elektrische step te gebruiken heb je geen rijbewijs nodig, maar dat betekent uiteraard niet dat je als bestuurder de wegcode niet moet volgen.

Omdat de step niet beschouwd wordt als motorvoertuig hebt u genoeg aan een familiale verzekering om uw aansprakelijkheid te dekken. Voorwaarde is wel dat de step en fiets autonoom niet sneller kunnen rijden dan 25 kilometer per uur.

De regering heeft beslist dat er vanaf de zomer van 2022 een verbod komt voor min 16 jarigen en mogen gebruikers niet meer op de stoep rijden. Op bv de zeedijk of speelstraten mogen jongeren nog wel rijden op een e-step. In voetgangerszones zal een bord aangeven of e-steps stapvoets toegelaten zijn of niet. Het is ook verboden om met twee tegelijk op een step te rijden.

Personen met een beperkte mobiliteit mogen nog wel op het voetpad rijden. 

Voor meer informatie bezoek ook de website mobiliteit Vlaanderen elektrische steps

Zie ook Mobilit Belgium

Bezoek ook onze pagina elektrische step wetgeving

Gratis levering

Vanaf 450 Euro incl. BTW

30 dagen bedenktijd

Gratis retour tot 30 dagen

Wettelijke garantie

2 jaar garantie

Dienst na verkoop

Onderhoud en herstelling